Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ten months later...



Δέκα μήνες αργότερα.....

Επιτέλους!!! Όχι, δεν αναφέρομαι στους πάρα κάτι 10 μήνες της εγκυμοσύνης όπως πολλοί μπορεί να σκεφτούν αλλά στους δέκα μήνες που πέρασαν από τον περασμένο Δεκέμβρη που καλωσορίσαμε την μπέμπα μας! Λίγο ακόμα να αργοπορούσα και θα μιλούσαμε για ένα χρόνο!
Ου ου ου, και τι δε συνέβη από τότε, μόνο ανάρτηση δεν κατάφερα να κάνω όπως υποσχέθηκα! Ήδη αυτήν εδώ την ετοιμάζω κοντά ενα μήνα!! Ενώ παράλληλα Μεγαλώνουμε, ομορφαίνουμε, γινόμαστε κοτζάμ δεσποινίδες ...η ψωνάρα,χι,χι!!

Έτσι κάπου εδώ έρχομαι να θαυμάσω και να απονείμω βραβείο οργάνωσης, ατσάλινης θέλησης και αντοχής σε όλες τις μαμαδομπλόγκερς και ειδικά σε αυτές που επιδίδονται στο crafting παντός είδους, οι οποίες είναι και πολλές, και πάντα καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο να έχουν τις υπέροχες αναρτήσεις τους έτοιμες, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε και να εμπνεόμαστε διαβάζοντάς τες!

Μη νομίσετε βέβαια πως επειδή δεν έγραψα τίποτε τελευταία, δεν μπλογκάρω. Κάθε άλλο, μπλογκάρω νοερά!
Εξάλλου αυτοί οι δέκα μήνες ήταν γεμάτοι από υπέροχα γεγονότα τα οποία συνοδεύονταν πάντα από χειροτεχνίες και κατασκευές τις οποίες έχω φωτογραφίσει και αναμένουν να μεταμορφωθούν σε αναρτήσεις. Το δύσκολο είναι (και πάντα ήταν, εδώ που τα λέμε και πριν δεν ήμουν πολύ συνεπής) να οργανώσω και να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες που βγάζω κάθε φορά.  Μου παίρνει αρκετό χρόνο στον οποίο θα πρέπει να είμαι καθηλωμένη στον σταθερό υπολογιστή, και φυσικά με ένα μωράκι που έχει αρκετά άστατο ύπνο και το οποίο θηλάζει ακόμη, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εφικτό!

Για να πάρετε μια ιδέα, να ένα μικρό ημερολόγιο για τους μήνες που πέρασαν μέσα από τα μάτια της μπεμπούλας μας! Αλήθεια πότε πέρασαν κιόλας...;;!!

Στις 2 Δεκέμβρη ήρθα στον κόσμο και μετά από λίγο γιορτάσαμε τα γενέθλια του μπαμπά, έχουμε το ίδιο ζώδιο! Άγχος και αγωνία η μαμά, μέχρι να γνωριστούμε και να μάθουμε η μια τα χούγια της άλλης!



Η γιαγιά Μαίρη μας έφτιαξε βασιλόπιτα τσουρέκι καρδούλα και μας βρήκε το νέο έτος ενώ μόλις είχα ένα μήνα στη ζωή!



Η μαμά ζωγραφίζει το δωμάτιο όταν εγώ κοιμάμαι! Άθλος δηλαδή, μιας και ζητάω να φάω κάθε μιάμιση ώρα! Τα πρώτα μου παπουτσάκια από τη γιαγιά!


Γιούπι!!! Άρχισα να βγαίνω βόλτες με το αυτοκίνητο και το καρότσι! Μ' αρέσει! Φόρεσα και το πρώτο μου βραχιόλι Μαρτάκι για να μη με κάψει ο ήλιος, δώρο της Χριστίνας!


Η βόλτες συνεχίζουν, η μαμά μου τρελαίνεται να μου βάζει τις κορδέλες που μου φτιάχνει και να στολίζει το σπίτι με ανοιξιάτικα λουλούδια!


Καλέ τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν; Μου δίνουν να φάω κρέμα με κουτάλι, έχει πλάκα, μ' αρέσει να λερώνομαι αλλά δε θέλω να με σκουπίζουν! Δοκίμασα να κοιμηθώ και στην κούνια στο δωμάτιο μου με την πάντα και τα μαξιλαράκια που μου έφτιαξε η μαμά! Ωραία ήταν!


Μεγαλώνω λένε, αλλά τα πόδια μου συνεχίζουν να είναι μια στάλα, σε σύγκριση με της μαμάς! Α!! παραλίγο να πνίξουν την ξαδέρφη μου, την βάφτισαν λέει και θα τη φωνάζουμε Κωνσταντίνα! Κάτι μου λέει ότι θα το βιώσω και εγώ σύντομα αυτό και δεν θα μου αρέσει καθόλου!
 


Τι σας έλεγα; Την πάτησα και εγώ! Με βαφτίσαν και με λένε Μαρία τώρα, αλλά με φωνάζουν Μαίρη! Αχ αυτή η μαμά όλη μέρα έτρεχε σαν παλαβή καιρό πριν, έκοβε, έραβε, ζωγράφιζε, έβαφε, ησυχία δεν είχε και λέει για μένα! Και σα να μην έφτανε η βάφτιση οργάνωσε και ένα double babyshower για δυο φίλες της που θα γεννούσαν τον επόμενο μήνα!!! 


Επιτέλους με πήγαν σε αυτό το μέρος που λέγεται θάλασσα! Γουάου λέμε!! Ήταν τέλεια!



Το καλύτερο όμως ήταν η συναυλία των Μικρούτσικου-Πασχαλίδη! Η αλήθεια είναι, το έμαθα εγώ, δεν ήθελαν να με πάρουν μαζί τους, δεν κάνει για τα αυτιά μου λέγαν! Δεν τους άφησα όμως, για να κοιμηθώ θέλω να θηλάζω από τη μαμά μου και έτσι αναγκαστικά με πήραν μαζί τους! Στην αρχή με πήρε ο ύπνος και με ξύπνησε αυτός ο αγενής κύριος Θάνος με το πιάνο και τη φωνάρα του! Τον κύριο Μίλτο τον συμπάθησα πολύ, χόρεψα και νανουρίστηκα πολύ ωραία με τα τραγούδια του μιας και τα ακούμε συνεχώς στο σπίτι!



Τώρα που στέκομαι στα πόδια μου και θα μάθω και να περπατάω, λέω να πάρω το μηχανάκι του θείου και να κάνω τις βολτίτσες μου, τι λέτε;

Αχ, ήταν μια γεμάτη και πολύ όμορφη χρονιά! Μένει ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης οπότε και θα οργανώσουμε τα πρώτα μας γενέθλια, ελπίζω η ανάλογη αφιέρωση να μην κάνει 10 μήνες να αναρτηθεί!

Τώρα όποια μαμά έχει καμιά συμβουλή για το πως γίνεται να συνδυάσει κανείς και μωρό και μπλόγκ, ας μου τη στείλει παρακαλώ γιατί μου φαίνεται πως από Δεκέμβρη που επιστρέφω στη δουλειά θα φρικάρω! Σας φιλώ και...wishful thinking...τα λεμε σύντομα και πιο οργανωμένα....!

8 σχόλια:

  1. Καλως ηρθες πισω!!! Μα χαίρεσαι την μικρουλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς όρισες καιβαπό μένα κοριτσούδι! Ως νέα μπλόγκερ, ενεργή από τον περασμένο Φλεβάρη, χάρηκα πολύ που σε γνώρισα! Να σου ζήσει το σποράκι 😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ! Και σε ευχαριστώ πολύ, πολύ! Είναι υπέροχο το μπλογκ σου και ότι φτιάχνεις!!

      Διαγραφή
  3. Καλώς όρισες καιβαπό μένα κοριτσούδι! Ως νέα μπλόγκερ, ενεργή από τον περασμένο Φλεβάρη, χάρηκα πολύ που σε γνώρισα! Να σου ζήσει το σποράκι 😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπροστά σε τέτοιες υπέροχες στιγμές που γίνονται αναμνήσεις, το blogging μπορεί να πάρει την τελευταία θέση στην λίστα με τις προτεραιότητές σου :)) Να την χαίρεσαι την μικρούλα σου και να έχετε υπέροχες γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα....εδώ και κανα 2ωρο διαβάζω τις αναρτήσεις σου...σαν και εμένα...ξεκίνησαν αρχικά με διψήφιο αριθμό και κούτσου κούτσου φτάσαμε στον μονοψήφιο τον χρόνο...
    Θα σχολιάσω λοιπόν εδώ για όλες σου τις αναρτήσεις...
    Δε θα μιλήσω για τα κοινά μας...καθώς συμπατριώτισες και με τα κορίτσια μας μόνο 1 μήνα διαφορά...αλλά για τις πραγματικά υπέροχες δημιουργίες σου...
    όλες μία προς μία με καλαισθησία και φοβερό αποτέλεσμα...με αποκορύφωση τον τοίχο για το υπνοδωμάτιο της μικρής σου και αυτά τα κουκλάκια (ειδικά η μαία εκπληκτική...-μάλλον είναι το θέμα που με συγκίνησε ιδιαίτερα-...)
    Δεν ξέρω πως μου είχες ξεφύγει τόσο καιρό και δε σε είχα πάρει χαμπάρι στην μπλογκογειτονιά....(όχι ότι και εγώ έχω χρόνο πλέον να διαβάζω αλλά μην το σχολιάσουμε άλλο)
    Πραγματικά ελπίζω να γράψεις σύντομα και άλλες αναρτήσεις για να βλέπουμε τις υπέροχες δημιουργίες σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου Φαντάσου ότι τώρα βλέπω το σχόλιο σου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όντως πολύ δύσκολο το να μπλογκαρεις με παιδάκι! Ακόμα και το σερφαρισμα στα μπλογκ μου είναι δύσκολο πλέον! Ετσι και εγω αν και σε ανακάλυψα προσφατα δεν εχω προλάβει να σε παρακολουθήσω όπως θέλω, αν και ανυπομονω και εγω για τις αναρτήσεις σου πολύ!Σκέφτομαι πάντως να βάλω λίγο πιο χαμηλά τον πήχη και να κανω μια προσπάθεια για κάποιες βασικές έστω αναρτήσεις, κάτι σαν ημερολόγιο έστω για να μη χάσω τελικά και εγώ κάποιες από αυτές τις αναμνήσεις! Σε ευχαριστώ και πάλι και με τα New school year resolutions ευχομαι να φερω εις πέρας τα σχέδια μου! Να ξέρεις πάντως ότι τα λόγια σου σίγουρα βοηθούν!

      Διαγραφή