Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Cheesecake love!!! - Lemon cheesecake :-)



Τσιζκέικ αγάπη μου!!!

Όπως υποσχέθηκα και στην προηγούμενη ανάρτηση μου, επιστρέφω με τα δικά μας τσιζκεικ!
Ο άντρούλης μου, όπως προείπα, λατρεύει το συγκεκριμένο γλυκό.
Απ' τη στιγμη που το δοκίμασε, ήταν, πως να το πω αλλιώς, έρωτας με την πρώτη ματιά!

Αν και πάντα ήταν σχετικά συντηρητικός με τις γεύσεις των γλυκών, δεν του πολυαρέσουν οι σοκολατίνες, ας πούμε, αλλά ούτε και οι μους και οι αποκλειστικά κρεμώδεις υφές, το συγκεκριμένο γλυκό τον κέρδισε! Έπρεπε λοιπόν και εγώ, για να κερδίσω την καρδιά του (μιας και σε εμάς τους δυο ο έρωτας σίγουρα περνάει απ' το στομάχι), να καταφέρω να του φτιάξω το αγαπημένο του γλυκό, έτσι όπως αυτός το ονειρευόταν!
Η εικόνα είναι από το http://fashionist.gr μιας και δεν έβγαλα φωτογραφίες από το δικό μου!

Θα μου πείτε σιγά τα ωά! Το απλούστερο γλυκό του κόσμου!
Και όμως, είμαστε απαιτητικοί, το θέλουμε ελαφρύ, ψιλοξινούτσικο αλλά όχι και υπερβολικά, άψητο και με αρκετούτσικο μπισκότο για βάση, χωρίς έντονη γεύση της κρέμας γάλακτος, και με την ακριβή δόση μαρμελάδας ή γλυκού που χρειάζεται για να μη μας λιγώσει!
Λίγα είναι τα ζαχαροπλαστεία στα οποία το βρήκαμε στις αγαπημένες μας αναλογίες και ακόμα πιο λίγα τα καφέ!
Σας έπεισα λοιπόν, ότι δεν μιλάμε και για την πιο εύκολη υπόθεση του κόσμου;! Για τα γούστα μας πάντα!
 Έψαξα, πειραματίστηκα, αλλά, μια ήταν η συνταγή που μας κέρδισε τελικά και τους δυο! Αυτή που βρίσκεται πάνω στο κουτάκι του γάλακτος του ζαχαρούχου!
 Αν τα γούστα σας στο τσιζκεικ μοιάζουν με τα δικά μας ακολουθήστε την και θα με θυμηθείτε!

Cheese cake 
 (συνταγή προσαρμοσμένη για εμάς)

Υλικά (για 6-8 μερίδες)
3 κουτιά τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
2/3 κουτιού γάλα ζαχαρούχο
χυμός από 2 λεμόνια
μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας
1,5 κουτί μπισκότα Digestive
3 κουτ. της σούπας βούτυρο 

Τρόπος Παρασκευής
Για την τάρτα: 
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα
 και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
 Στρώνουμε το μείγμα στο πιατάκι.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. 

Για την κρέμα:
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το τυρί και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στρώνουμε τη μαρμελάδα
και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά! 

Και ναι, βγαίνει ένα υπέροχο μαγευτικό τσιζκέικ και ο άντρας μου τρώει το μισό ταψί και παραπάνω, γιατί είναι και ευκολοφάγωτο παναθεμάτο!!!
Όποτε συζητάμε λοιπόν, επερχόμενης μιας γιορτής, για το τι γλυκό θα φτιάξουμε, το πρώτο πράγμα που ακούς είναι: "καιρό έχουμε να φτιάξουμε ένα τσιζκεικ!"
 Και το φτιάχνουμε και ο άνθρωπος είναι απόλυτα ικανοποιημένος!
 Έλα όμως, που εγώ, θέλω το κάτι τις παραπάνω, το κάτι διαφορετικό βρε αδερφέ!
Και πειραματίζομαι φτιάχνοντας και άλλα γλυκά πετυχημένα τις περισσότερες φορές αλλά το μαράζι του τσιζκέικ παραμένει στο πρόσωπο του αντρούλι μου!
Ε στη γιορτή του λοιπόν, αποφάσισα να μείνουμε και οι δυο ικανοποιημένοι!
 
Επειδή εκτός από το τζιζκέικ του αρέσουν πολύ και οι λεμονόπιτες σκέφτηκα ότι μια ωραία ιδέα ήταν να τα συνδυάσω και τα δύο! Και φυσικά, θα κρατούσα την βάση και την κρέμα στην οποία απλά θα προσέθετα και λίγο ξύσμα και το μόνο που έλειπε ήταν να βρω γλυκό λεμόνι! Ε, δε βρήκα τίποτα-τουλάχιστον στην πόλη μας όπου έψαξα! Κουράγιο να φτιάξω γλυκό λεμόνι δεν πολυείχα και τότε μου ήρθε η έμπνευση! Παλαιότερα είχα φτιάξει κάτι lemon bars στις οποίες είχα βάλει κρέμα λεμόνι! Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω την ίδια κρέμα και αφού κρυώσει να την βάλω πάνω από το τσιζκέικ!! Ε, αυτό ήταν!! Έγινε απλά απίθανο!! Παραθέτω την συνταγή από την κρέμα λεμονιού η οποία είναι πανεύκολη!

 
Κρέμα λεμονιού

Υλικά συνταγής


  • Για 2 βάζα των 250 ml:
  • 2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • Για τη φύλαξη:
  • 2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
  • 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών





Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα όσο και το χυμό τους.



2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.



3. Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα. Για το τσιζκέικ χρησιμοποιώ τη μισή ποσότητα και είναι αρκετή! Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά πριν την βάλω στο τσιζκέικ!

Εννοείται πως το συγκεκριμένο τσιζκέικ έκανε θραύση μιας και είναι πολύ ελαφρύ και η ελαφρώς ξινούτσικη γεύση που του δίνει το λεμόνι είναι ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα!
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!
 
Φυσικά μη νομίζετε ότι ησύχασα με αυτό! Είχα χρόνο στη διάθεση μου και μιας και περιμέναμε κόσμο στη γιορτή και το τσιζκέικ κινδύνευε να φαγωθεί πολύ νωρίτερα θέλησα να φτιάξω και δεύτερο γλυκό ένα blackforest trifle το οποίο με κάποιο μαγικό τρόπο, κατέληξε να είναι ένα τσιζκεικ blackforest! Αλλά για αυτό θα σας πω στην επόμενη ανάρτηση! Μέχρι τότε καλές ζαχαροτεχνίες!


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου