Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

A DIY Christening!!!Μια βάφτιση αλλιώτικη από τις άλλες!!

Μα φυσικά γιατί το στολισμό τον είχαμε αναλάβει αποκλειστικά εμείς!!! Με ιδέες της μαμάς και δικές μου, η βάφτιση του μικρού Γιώργου ήταν μία πολύ όμορφη και δημιουργική εμπειρία!


Θέμα μας, ο μικρός πρίγκιπας του Antoine de Saint-Exupéry! Τι πιο ταιριαστό για τον ξανθούλη μικρό ο οποίος πραγματικά μοιάζει με πρίγκιπα!


Οι ιδέες πολλές και τελικά επικρατέστερες ήταν οι ακόλουθες!
Πρώτα αποφασίσαμε να ζωγραφίσω σε έναν καμβά το αγαπημένο θέμα της οικογένειας από το βιβλίο για να το στήσουμε αρχικά σαν καλωσόρισμα στη βάφτιση και αργότερα να μπορεί να τοποθετηθεί και για διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο!Αν πιάνει το χεράκι σας λίγο στη ζωγραφική, δεν είναι δύσκολο να φιλοτεχνήσετε έναν καμβά με το θέμα της βάφτισης και το όνομα που θα πάρει το μωράκι σας! Εμείς επειδή θέλαμε με το έργο αυτό να καλωσορίζουμε τους καλεσμένους αλλά μετά να μείνει σκέτη η ζωγραφική χωρίς τα γράμματα, σκέφτηκα να κόψω όλα τα γράμματα από χαρτόνι και να τα κολλήσω προσωρινά με blu tack έτσι ώστε μετά να βγουν εύκολα και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Λίγο κόπος παραπάνω αλλά άξιζε!Δίπλα στην είσοδο της εκκλησίας σκέφτηκα να στήσω λίγο από το θέμα μας, κατασκευάζοντας έναν μικρό πρίγκιπα από φελιζόλ και στήνοντας δίπλα του ένα ποτιστήρι και το τριαντάφυλλο του σε φόντο από γαλάζιο τουλιπάνι για να προσομοιάζει τον πλανήτη του!Αυτές ήταν και οι πιο ογκώδεις κατασκευές! Το φελιζόλ σχεδιάζεται και χρωματίζεται εύκολα με πλαστικά χρώματα, ενώ το πιο μπελαλίδικο στην όλη υπόθεση είναι να κοπεί το περίγραμμά του χωρίς να σπάσει! Για να το καταφέρετε όσο πιο εύκολα γίνεται χρειάζεται ένα καλό κοπίδι και φλόγα για να καίτε τη λεπίδα του έτσι ώστε το φελιζόλ να κόβεται χωρίς να τρίβεται τόσο πολύ!Το τριαντάφυλλο ήταν εύκολο να βρεθεί αλλά για να σταθεί όρθιο, μιας και ήθελα να φαίνεται πως φυτρώνει, έπρεπε να πάρω γύψο και να το καλουπώσω σταθερά μέσα σε αυτό για να είναι όσο πιο σταθερό γίνεται!Για να στολίσουμε τα δέντρα που βρίσκονταν έξω από το ξωκλήσι σκεφτήκαμε να τυπώσουμε αποσπάσματα από το βιβλίο και κάποιες εικόνες και να τις κρεμάσουμε με σπάγκο τριγύρω! Ευτυχώς είχα την ιδέα να τα πλαστικοποιήσω γιατί μια από τις φετινές μπόρες έτυχε να μας επισκεφτεί ακριβώς την ώρα της βάφτισης και ενώ τα είχαμε στήσει όλα τέλεια! κλαψ,κλαψ! Τουλάχιστον έζησαν κάποια λεπτά παραπάνω!

Για το τραπέζι με τα κεράσματα έφτιαξα μία γιρλάντα από χαρτόνι στα χρώματα της βάφτισης με το όνομα του Γιώργου, καθώς και κάποια toppers με τον μικρό πρίγκιπα τα οποία στόλισαν και το οικογενειακό τραπέζι μετά τη βάφτιση! Επίσης έφτιαξα χωνάκια για τα ζαχαρωτά αλλά και έναν μικρό πρίγκιπα κούκλα από τσόχα για το τραπέζι, αλλά και για τον μικρό Γιώργο σαν ενθύμιο από τη βάφτιση του!Για μπομπονιέρες η μαμά είχε διαλέξει όμορφα μεταλλικά κουτάκια με τον πρίγκιπα και τη φράση "Μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς καθαρά, το ουσιώδες είναι αόρατο στα μάτια " τα οποία στόλιζαν και αυτά όμορφα το τραπέζι με τα γλυκά, ενώ προσέφερε και μπουκαλάκια με κρύο νεράκι τα οποία τα είχε στολίσει με κορδέλες!Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο που συμμετείχα και εγώ πάντως ήταν μια από τις πιο ωραίες βαφτίσεις που έχω πάει ποτέ και ας άνοιξαν οι ουρανοί στο τέλος και κοντέψαμε να πάθουμε πνευμονία!Συμπέρασμα, με λίγο χρόνο έμπνευση και μεράκι μπορεί κανείς να κάνει υπέροχα πράγματα βάζοντας και αρκετή προσωπική πινελιά στο αποτέλεσμα το οποίο τελικά δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από το επαγγελματικό! Μετά από αυτή την εμπειρία είμαι έτοιμη να αναλάβω την βάφτιση της ανιψιάς μου και ίσως και του δικού μου μωρού, αν όλα πάνε καλά, του χρόνου! Χμμμ, θέλω οργάνωση και χρόνο! Μήπως να ξεκινήσω από τώρα....!  ;-) ;-P
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου