Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

HOPE!!!



ΕΛΠΙΔΑ

ΕΛΠΙΔΑ, τι σημαντική λέξη και επίκαιρη, όπως πολλοί θα πουν, αν και νομίζω ότι μια τέτοια λέξη με ένα τέτοιο νόημα είναι διαχρονική και δεν χάνει ποτέ την ανεκτίμητη αξία της!




Όταν τη χάσεις δε, και εύχομαι αυτό να μη συμβεί ποτέ σε κανέναν, καταλαβαίνεις ακόμη περισσότερο την αναγκαιότητα της και τη σημασία της!





Η κατασκευή γραμμάτων που να φτιάχνουν κάποια λέξη συμβολική ήταν ένα πρότζεκτ που είχα πριν τα Χριστούγεννα στο μυαλό μου! Μάλιστα έλεγα να φτιάξω τη λέξη Noel που στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα και με παρόμοιο τρόπο να στολίσω το τζάκι μου. Έλα όμως που δεν πρόλαβα! Τελικά ήταν καλύτερα, όπως αποδείχτηκε, γιατί σκέψη στη σκέψη αποφάσισα να φτιάξω κάτι πιο διαχρονικό που δεν θα παραπέμπει μόνο σε Χριστούγεννα αλλά θα μπορεί να σταθεί στο σπίτι μας όλο το χρόνο, ειδικά τη νεκρή περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα-Πάσχα που ανυπομονείς για την άνοιξη αλλά δεν έρχεται ενώ τα χιόνια και το κρύο καλά κρατούν!




Πήρα που λέτε το φελιζολ το οποίο τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να κοπεί όσο φανταζόμουν! Εγώ βέβαια ανατριχιάζω με τον ήχο που κάνει όταν κόβεται αλλά το ξεπέρασα μιας και ήταν σχετικά σύντομη δουλειά! Βοηθάει πολύ να καίτε με έναν αναπτήρα το κοπίδι σας έτσι ώστε να κόβεται καλύτερα το φελιζολ χωρίς να τρίβεται και να χαλάει το σχήμα του! Θα μπορούσα να έχω κόψει και το "ο" από φελιζόλ αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο η ιδέα να το αντικαταστήσω με το στεφανάκι που είχα φτιάξει από κλαδιά κισσού σε αυτήν εδώ την ανάρτηση, και το στόλισα με κόκκινες λεπτομέρειες!



Πολύ ωραία ιδέα για του Αγίου Βαλεντίνου είναι αντί για hope η λέξη love με ένα στεφανάκι από καρδούλες ή και με γράμματα τυλιγμένα με μαλλί όπως αυτή η ιδέα από το pinterest! Όπως επίσης και για το Πάσχα με ένα ακάνθινο στεφάνι, να θυμίζει τη θυσία του Θεανθρώπου, για να έχουμε εμείς σήμερα αυτήν την ελπίδα!



Τα δικά μου γραμματάκια τα έντυσα με ύφασμα στα χρώματα που ήθελα, ενώ σε ένα από αυτά, στο Ρ συγκεκριμένα έβαλα το ύφασμα από ένα μάλλινο πουλόβερ που είχα και δεν το φορούσα πια! Αντί να τα κολλήσω, τα καρφίτσωσα, ενώ θερμοκόλλα σιλικόνης χρησιμοποίησα μόνο στο γύρω-γύρω το οποίο ήταν μια κορδέλα από λινάτσα η οποία ήταν ότι πρέπει για να καλύψει το ύφασμα που περίσσευε! Μετά τα έστησα στο τζάκι παρέα με τα αγαπημένα μου μανιταράκια και το σκιουράκι μου που έχει γίνει μόνιμος κάτοικος σαλονιού πια!


 Τελικά έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, παρόλο που δεν το είχα ξαναδοκιμάσει και σκέφτομαι να το συνεχίσω και για δωράκια μιας και τα γράμματα είναι πολύ της μόδας και ένας όμορφος τρόπος να στολίσεις όποια γωνιά του σπιτιού θες! Πώς σας φάνηκαν; Τα λέμε σύντομα!



2 σχόλια:

  1. Πανέμορφα και τα γράμματα αλλά και τα μανιταράκια σου. Κι όντως καλύτερη η επιλογή αυτής της λέξης καθώς μπορείς να την χαρείς όλο τον χρόνο. Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα γράμματα αλλά τα μανιταράκια κλέβουν την παράσταση! θα ήθελα ένα tutorial για το πως τα έφτιαξες αν σου είναι εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή