Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Crafting presents (No 2) (For Our Bazaar!)



Κατασκευάζοντας δώρα και όχι μόνο!!

Και ναι λοιπόν, κάπως έτσι περνούν οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα,τρέχοντας να προλάβω να δημιουργήσω όλα όσα θέλω και περνούν τόσο γρήγορα, που πραγματικά κάθε αντίστροφη μέτρηση ακούγεται απειλητική! Ε, ναι λοιπόν το παραδέχομαι! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!! Τουλάχιστον όχι ακόμη!!Μπορώ να έχω δυο βδομαδούλες ακόμα, ίσα να προλάβω!

Ευτυχώς πρόλαβα να φτιάξω τα στολιδάκια με ζύμη από κορν φλάουρ και σόδα που από πέρυσι είχα βάλει στο μάτι! Τέλεια ιδέα για στολισμό και των δώρων σας!! ευχαριστώ πολύ την Ανατολή για τα κλαδιά από το έλατο της αυλής της που στολίζουν την τραπεζαρία μου!

Το σπίτι είναι στολισμένο μεν, αλλά έχω τόσα πρότζεκτ, άλλα στο μυαλό και άλλα στα σκαριά να περιμένουν τη σειρά τους μισοξεκινημένα!Για να δούμε, θα προλάβω φέτος; Και αν προλάβω, θα σας τα δείξω πριν τα Φώτα; Θα δείξει!





Μέσα σε αυτά τα σχέδια φυσικά, είναι και πολλά δώρα! Σε συνέχεια λοιπόν της προηγούμενης ανάρτησης και μιας και αυτές τις μέρες τα δώρα  έχουν την τιμητική τους, θα σας δείξω κάποια δωράκια που ετοίμασα για συγκεκριμένους ανθρώπους και κάποια άλλα που ετοιμάσαμε μαζί με τις συναδέλφους για το μπαζάρ του σχολείου μας!


Ξεκινάω με ένα δωράκι για μέλλουσες μανούλες! Αγοράστε μια μπλούζα αρκετά φαρδιά για τη μανούλα και το μωρό και κεντήστε με μαλλί, όπως έκανα και εγώ! Μπορείτε φυσικά και να ράψετε ολόκληρη τη μπλούζα αν έχετε χρόνο ή και να τη ζωγραφίσετε! Στην επόμενη ανάρτηση υπόσχομαι δώρο για μανούλες που περιμένουν το μπεμπάκι τους και οι γιορτές θα τις βρουν σε αναμονή!



Φυσικά τα εποχιακά δώρα είναι must!

Ξεκινώντας με βάζα-κηροπήγια, τα οποία μπορούμε να ζωγραφίσουμε με ειδικά χρώματα για γυαλί για μονιμότερο αποτέλεσμα...







Γεμίστε με λίγο χοντρό αλάτι για όψη χιονιού!


 Με μπογιά μαυροπίνακα, έτσι ώστε οι ευχές για το νέο έτος να αλλάζουν ανάλογα τη χρονιά...



 αλλά και με απλό ανεξίτηλο μαρκαδοράκι και Χριστουγεννιάτικες κορδέλες!



 Αν πάλι αγαπάτε τη ραπτική όπως εγώ πάρτε ένα παλιό πουλόβερ (βλέπε άσπρο δεντράκι), ένα παλιό τραπεζομάντιλο ( βλέπε χρωματιστό δεντράκι) και ράψτε δεντράκια, στερεώστε τα σε βάζα με γύψο, στολίστε και ιδού, έτοιμο και το επόμενο δωράκι! Τα συγκεκριμένα, με εξαίρεση δύο που κράτησα εγώ, πήγαν στο μπαζάρ μας και έγιναν ανάρπαστα!







 Μία ακόμη ωραία ιδέα της Όλγας την οποία και υλοποίησα με τη βοήθεια των συναδέλφων, για το μπαζάρ του σχολείου μας, είναι οι ζωγραφιστές κουτάλες που γίνονται ημερολόγια! Δεν είναι γλυκούλες;!



Υπέροχα ήταν και τα στεφάνια με αληθινούς καρπούς και ζυμαρικά της Ιωάννας, τα οποία δυστυχώς αδικούνται από τη φωτογραφία, αλλά και τα κολονάτα ποτήρια-γυάλινες μπάλες-κηροπήγια για ρεσώ που επίσης δεν φαίνονται καλά στη φωτογραφία αλλά είναι μια υπέροχη ιδέα από το pinterest η οποία δείχνει εντυπωσιακή!


Φυσικά ποιο παιδάκι δεν θα ξετρελαθεί με τους ήρωες των Χριστουγέννων σε ένα καμβαδάκι για να στολίσει τον τοίχο του δωματίου του!;  Ιδέα και υλοποίηση της Ναταλίας για το μπαζάρ του σχολείου μας, εύκολη ΑΝ πιάνει το χέρι σας στη ζωγραφική!


Δεν είναι απίθανα; Ένα και ένα;!!!

Αν πάλι δεν είστε τόσο του crafting τότε επωφεληθείτε των παζαριών που γίνονται γύρω σας φιλανθρωπικών και μη, ειδικά τέτοιες περιόδους, όπου τις περισσότερες φορές θα ανακαλύψετε μικρά θαύματα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι και έτσι θα έχετε ένα δώρο ξεχωριστό με το οποίο θα έχετε βοηθήσει και σε κάποιο ιερό σκοπό!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, η οποία ελπίζω να είναι σύντομα, καλές ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ και ΔΩΡΑ ΚΑΛΑ σε όσους ΕΤΣΙ ευχαριστιούνται την περίοδο πριν τις γιορτές όπως και εγώ!!!




9 σχόλια:

  1. Τα δεντράκια σου είναι καταπληκτικά!!! Πραγματικά τα ζήλεψα!! Πώς του έδωσες σχήμα, τι έχεις βάλει μέσα από το πουλόβερ? Πολύ ωραίες ιδέες και κατασκευές, να είσαι καλά που βοηθάς!! Έχεις ταλέντο σε πολλά!! :))) Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Ταλέντο υπάρχει, χρόνο δεν έχω, χι,χι!! Για να φτιάξω τα δεντράκια σχεδιασα ένα δεντράκι σε ένα χαρτι για να κάνω το πατρόν, το έκοψα, έκανα το περίγραμμα πάνω στο πουλόβερ ή το ύφασμα και το έραψα! Το γύρισα απο την καλή και το γέμισα με το υλικό που γεμίζουμε μαξιλάρια και κούκλες! Έχει πλάκα γιατι το πουλόβερ το κάνει να μοιάζει με πλεκτό, αλλά δεν είναι! Καλή εβδομάδα και σ'εσένα! φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πωπω δημιουργίες!!! Είναι μετά να μην θέλεις να αργήσουν λίγο ακόμα τα Χριστούγεννα;;; :)
    Και του χρόνου!!! Τα στολίδια σου υπέροχα :)
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Δήμητρα! Καλή εβδομάδα και καλές κατασκευές και σ'εσένα εύχομαι, που ό,τι και αν κάνεις είναι απίστευτα καλαίσθητο και ξεχωριστό!

      Διαγραφή
  3. Εντάξει, άφωνη! Τόσα πολλά πράγματα και τόσο όμορφα!. Ξεχώρισα τα δεντράκια που θέλω και εγώ να τα φτιάξω καθώς και αυτά με μαυροπινακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το παρτι της Μαχης ήρθα κι εγω!!πολυ ομορφα ολα!! τα δεντρακια ειναι τα αγαπημενα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ όμορφα τα δεντράκια σου όντως .θα προσπαθήσω να τα φτιάξω και εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα δεντάκια σου είναι φανταστικά! Έχεις φτιάξει πανέμορφα πράγματα! Γεια στα χέρια σου! Καλώς σε βρήκα! Έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφες όλες οι κατασκευές αλλά σίγουρα τα δεντρακια "σκίζουν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή