Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Dressing up my house for Fall (2nd part)



Φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μου (η συνέχεια)

Πέρσι το σπιτάκι μου είχε ντυθεί σε ρυθμούς Halloween από νωρίς! Φέτος όμως η διαδικασία ανεύρεσης κολοκύθας μου πήρε λίγο παραπάνω, καθώς ήλπιζα να βρω και μια μεγάλη αλλά και μικρότερες, πιο στρογγυλές, όπως Αμερική! Δυστυχώς άργησα να συνειδητοποιήσω ότι εδώ δεν παίζει τόση ποικιλία και είπα να ξεκινήσω φτιάχνοντας κάτι που εκπροσωπεί τη φθινοπωρινή φύση για όλους. Φύλλα πεσμένα, στα χρώματα της εποχής και μανιταράκια που βρίσκουν ευκαιρία και φυτρώνουν μες την υγρασία!





Διάλεξα τα χρώματα από τις τσόχες που είχα και αφού σχεδίασα κάμποσα μεγέθη από διάφορα φύλλα δέντρων σε ένα χαρτί, έκοψα το πατρόν. Σχεδίασα το περίγραμμα στην τσόχα και πριν τα κόψω έκανα με τη μηχανή τις γραμμώσεις που έχουν με διαφορετικά χρώματα κλωστών.






Στο τέλος και αφού τα κόλλησα σε ένα σπάγκο με σιλικόνη, τους πρόσθεσα κάποιες φωτοσκιάσεις σε χρυσαφί και καφέ αποχρώσεις, χρησιμοποιώντας σκιές καλλυντικών φυσικά και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ!


Στην άκρη του σπάγκου έδεσα και κόλλησα από ένα κουκουνάρι για βαρίδι! Αν και οι φωτογραφίες μου τα αδικούν, έγιναν πολύ όμορφα και έδωσαν χρώμα και τσαχπινιά στην κουρτίνα μου!


Ίσως προσθέσω κανα βελανίδι ενδιάμεσα, τι λέτε;




Στη συνέχεια έραψα το μανιταράκι μου, και μένει να ράψω και άλλα ακόμα σε κόκκινες αποχρώσεις μικρότερα και μεγαλύτερα!

 





Μάζεψα τα πολυπόθητα, για το σκιουράκι μου, αλλά και για μένα, βελανίδια και ρόδια. Ξέθαψα την περσινή μου μάγισσα και τις υφασμάτινες κολοκύθες μου, και ολοκλήρωσα έτσι κατά ένα μέρος το ντεκόρ!


 







Έμεινε η ολόφρεσκη κολοκύθα μου, την οποία βρήκα τελευταία στιγμή, την χάραξα και την έκανα φαναράκι για το Halloween, έτσι ώστε να την δείξω στους μαθητές μου και φέτος! Φυσικά θα στολίσει και το σπίτι μου αλλά το καλύτερο όλων, έφτιαξα και ωραιότατες πιτούλες μια αλμυρή και μία γλυκιά και επειδή η κολοκύθα μου ήταν περί τα 7 κιλά περίσσεψε κολοκύθι και λέω να δοκιμάσω να φτιάξω και ένα κέικ! Αν βγει καλό θα σας το προτείνω!




Η καινούρια μαγισσούλα, σε μωβ αποχρώσεις, παραγγελία της φίλης μου Δώρας!



Μ' αυτή την ανάρτηση γιορτάζω και τον ένα χρόνο blogging! Σαν πέρσι τέτοια εποχή ξεκίνησα με την πρώτη ανάρτηση μου! Απίστευτο πως πέρασε ένας χρόνος! Να τα εκατοστήσεις λοιπόν αγαπημένο blog! Εις το επανειδήν...




















2 σχόλια:

  1. Υπέροχες οι φθινοπωρινές σου διακοσμήσεις. Λάτρεψα τα φύλλα :)
    Την καλησπέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!! Καλό και δημιουργικό μήνα να έχουμε!!

      Διαγραφή